Meistä

Uusi voimalinja takaa Tammisaarelle entistä varmemman sähkönjakelun

Tammisaaren Energia uusii voimalinjan, joka syöttää sähkö Tammisaaren verkkoalueeseen. Projekti toteutetaan yhtä aikaa ja yhteistyössä Carunan voimalinjaprojektin kanssa. Tammisaaren Energian rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2017 ja niiden lasketaan olevan valmiit juhannukseen 2017 mennessä. Syksyllä 2017 tehdään vielä muutamia Carunan voimalinjaprojektiin liittyviä kytkentätöitä.

- Tämä projekti alkoi itse asiassa jo vuonna 2014, kun teimme pitkän ajan sähköverkon investointisuunnitelmamme. Voimalinja on osa pitkäaikaista investointisuunnitelmaa, jonka tavoite on uusia sähköverkko yhdeksi maan tehokkaimmaksi sähköverkoksi ja siirtyä 20 kV jakelujännitteeseen. Olemme myös ylpeitä siitä, että voimme rahoittaa projektin omarahoitteisesti, kiitos useamman taloudellisesti hyvän vuoden, sanoo Tammisaaren Energian hallituksen puheenjohtaja Ann Storsjö.

Projekti maksaa noin 500 000 euroa. Rakennustyöt suorittaa ulkopuolinen urakoitsija ja töiden aikana on voimalinja, joka yleensä huolentii sähkön jakelusta Tammisaareen, poissa käytöstä.

- Tammisaaren sähkönjakelu toimii normaalisti koko rakennusajan varasyöttöjen avulla, mutta suunnittelemattomien sähkökatkojen riski on normaalia suurempi. Pyydämmekin asiakkaitamme varautumaan mahdollisiin ylimääräisiin sähkökatkoihin, vaikka kaikki todennäköisesti sujuukin hyvin, sanoo Tammisaaren Energian sähköverkkopäällikkö Andreas Talling.

Koko jakeluveron alueella tullaan suorittamaan myös muutama suunniteltu sähköntoimituksen keskeytys. Ensimmäiset tällaiset ovat yöllä 3-4 huhtikuuta ja seuraavat yöllä 4-5 huhtikuuta. Keskeytykset ovat pääasiassa lyhyitä, muutamasta minuutista enimmillään muutamaan tuntiin.

- Olemme iloisia, että olemme samaan aikaan tämän projektin kanssa ottaneet käyttöön järjestelmän, jolla voimme tiedottaa verkkomme asiakkaita sähkökatkoista. Niille asiakkaille, jotka ovat tilanneet viestipalvelun käyttöönsä, tulemme tiedottamaan tarkemmin suunnitelluista keskeytyksistä tekstiviesteillä. Palvelun voi tilata kotisivuillamme olevan WERA e-portaalin kautta ja se on maksuton kaikille asiakkaillemme, kertoo Tammisaaren Energian TJ Frank Hoverfelt.

Tammisaaren Energia jatkaa samaan aikaan voimalinjaprojektin kanssa sähköverkon uudistamista myös muualla Tammisaaressa. Kaivuutöitä tehdään muun muassa Tammisaaren keskustassa.

Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Frank Hoverfelt, puh. 019 289 2401, frank.hoverfelt(at)tammisaarenenergia.fi
privat
privat
privat
privat
privat