Ekenäs Energi och Areva Solar inleder samarbete

Ekenäs Energi och Areva Solar har undertecknat ett samarbetsavtal. Ekenäs Energi börjar sälja Arevas solpaneler med ensamrätt i Västra Nyland. Solpanelerna tillverkas i Salo, i den första finländska fabriken som tillverkar solpaneler.

– Ekenäs Energi vill medverka till att invånare och företag i Västra Nyland i ett tidigt skede får möjligheten att själva delta och dra nytta av modern, miljövänlig elproduktion. Detta solenergiavtal är ett gott exempel på en konkretisering av denna strävan, konstaterar Ann Storsjö, styrelseordförande för Ekenäs Energi.

Testade inhemska produkter av hög kvalitet

Ekenäs Energi installerade olika solpaneler för egen produktion under 2015. Målet var att välja den bästa leverantören av solpaneler. Areva Solars produkter var av hög kvalitet, verkningsgraden var bättre än hos konkurrenterna och priset var rätt. Dessutom är produkten inhemsk och den tillverkas i Salo.

– Som ett lokalt energibolag är det viktigt för oss att våra produkter är av hög kvalitet och att vi kan hålla det vi lovar. Dessutom vill vi helst använda produkter som tillverkas så lokalt som möjligt, varför Areva Solar var en naturlig samarbetspart, berättar Frank Hoverfelt, VD för Ekenäs Energi.

Sydkusten utmärkt för solenergi

Areva är ett familjeföretag från Salo som har varit verksamt inom solenergibranschen sedan 1978. Den egna fabriken, Salo Solar, startade ifjol. Bolagets produkter har haft god efterfrågan och Areva har sökt en samarbetspart i västra Nyland, där instrålningen av solenergi är speciellt hög.

– Ekenäs Energi är en utmärkt samarbetspart för oss. Bolaget är känt i regionen, har gott rykte och personalen är kunnig, konstaterar Anu Areva, VD för Areva Solar.

Förmånlig och egen elektricitet från solen

Priset på solpaneler har gått ner kraftigt under de senaste åren som en följd av den globala utvecklingen. Produktionen av solenergi är lönsam också i Finland.

– Egen elproduktion med hjälp av solpaneler är lönsamt för både privatpersoner och företag. Det lönar sig att dimensionera solpanelerna så att produktionen motsvarar den egna förbrukningen under sommaren, berättar Mikaela Holmström, som ansvarar för försäljningen av solpaneler vid Ekenäs Energi.

Areva Solar och Ekenäs Energi söker också större gemensamma solenergiprojekt i regionen.

Närmare uppgifter ger:
VD Frank Hoverfelt, Ekenäs Energi, tfn 019 289 2401, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
VD Anu Areva, Areva Solar, tfn 040 508 3616, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

snabb kundbetjaning
snabb om oss
snabb wera
snabb felanmalan